WINGI - A free space for anybody
LOG IN
Forgotten your password? Click here.

Register

Obytňák a selka jsou recept na volby?
POLITICS
SCIENCE
ETHICS
SOCIETY
HUMAN
CULTURE
Na české politické scéně jsme už viděli ledacos - od kapříků, přes virózy, až po focení na instagramu. Kam až spěje naše politická scéna? Co můžeme očekávat v příštích volbách a opravdu obytňák vyhraje prezidentskou kandidaturu?

Nejspíše jsme si už všichni všimli Andreje Babiše a jeho obytného vozu, se kterým objíždí celou republiku ve snaze ukázat voličům, jaký je lidumil. Lidé jsou z jeho výjezdů nadšení, ve městech ho vítají, chodí za ním se svými problémy, a Andrej samozřejmě jak jinak - slibuje, jak vše vyřeší a všem rozumí.

 

To je vše opravdu krásné, kde vlastně Andrej posledních 8,5 roku byl a proč nepřišel dříve, ptáte se? No seděl přesně tam, kde měl - ve sněmovně. Nebo vlastně neseděl. Ze všech sezení, které ve sněmovně za poslední volební období byla, byl přítomen na 27 % všech sezení. Kde byl na zbylých sezeních, když byl premiérem? A škoda že právě na pozici premiéra mohl lidem nejvíce pomoci - při tvorbě smysluplných zákonů.

Nyní se situace opakuje, kdy Andrej objíždí okresy, ve sněmovně přítomen není a stěžuje si, jak byly zákony projednány bez něj. Samozřejmě - můžete oponovat, že volební kampaň má každý politik. To je v naprostém pořádku a za běžných okolností bych souhlasil - ovšem Andrej Babiš své výjezdy po okresech do kampaně nezahrnuje - obchází tím nejen limit na kampaně, ale také se tím dopouští absence ve sněmovně, kterou vlastně nemá důvodně omluvenou. Nejsmutnější částí na tomto celém je, že mu lidé v okresech tuto mírumilovnou část Andreje opravdu hltají. 

Můžeme také polemizovat nad tím, proč ANO obstruuje u zákonu o pravých vlastnících, kvůli kterému ČR může přijít až o 180 miliard. Ale to je povídání pro jiné téma.

 

Z jemnějšího soudku a pro pobavení - nejspíše jsme si všichni všimli bývalé ministryně financí a jejího selkovského instagramu. Dáma, která si napůjčovala 440 miliard korun a díky její pomoci se řítíme do inflační spirály si na twitteru dovoluje, chybně, informovat o inflaci. Jak je tohle vůbec možné? Jak nás opravdu mohla řídit 8 let taková nemehla? 
Můžeme také připomenout její kauzu s instagramem, kde reklamní agentuře bylo ze státnich peněz vyplaceno přes 2 miliony korun za fotografie a správu sociálních sítí, na kterých se očividně prezentuje primárně daná ministryně financí. 

 

Opravdu nám v česku začal prorůstat agrofert do státní správy. Je jedině dobře, že poslední volby vyhrála koalice SPOLU. I ti mají své mouchy a můžeme narazit na několik chybných kroků - ale určitě nelze shazovat vinu za kampaňový zákon, obrovské manko na státním účtu a roztočenou inflační spirálu, na novou vládu, která nás vede 7. měsíc. 

 

Na konci nám tedy vzniká otázka - jsme tak opravdu slepí a zvolíme zase stejné lidi a nebo konečně dovedeme politiku ke slušnosti a kvalitě, jakou si Česká republika zaslouží?

Actions available

Favorite

View later

Report
Published: 2 years ago
Naposledy editováno: 2 years ago
Language: Czech - čeština
Unique readers: 99
Share on Facebook
2
0
Share on Twitter
Přečíst později
Z dnešního světa je mi na zvracení
Přečíst později
Směřování a obhajoba současného systému Wingi
Přečíst později
Box
Přečíst později
Nesouhlasná tolerance vs Láskyplný respekt
COMMENTS
You need to log in to add comments.
Nothing here yet.
Copyright © 2024, Wingi - All rights reserved