WINGI - A free speech sanctuary
LOG IN
Forgotten your password? Click here.

Register

Nejlepší národ na světě. Na počet střel
POLITICS
SCIENCE
ETHICS
SOCIETY
HUMAN
CULTURE
Další masová střelba ve škole v Texasu otřásla spojenými státy. Lidé jsou v šoku z toho, jak mohlo v zemi, kde jsou automatické zbraně dostupnější než zdravotní péče, k takové tragédii dojít. Zase.

Heroin neničí zdraví, to dělají lidé, kteří ho užívají. Sto procent předávkování je způsobeno nelegálním heroinem. Když si chce někdo heroin obstarat, tak to udělá. Proč není heroin běžně k dostání v obchodě, co je na něm tak špatného? Smrt je při jeho použití vedlejší účinek a pokud k ní skutečně dojde, odstraní ze hry jen jeho uživatele. Čím víc předávkování heroinem, tím míň předávkování heroinem. Takový heroin je ovšem drahá záležitost. Kdo si ho koupí, tak ho pravděpodobně použije sám na sobě a zničí život sám sobě. Skoro jako alkohol. Ten je naštěstí v USA do 21 let přísně zakázaný.

Chlapče, na pivo jsi ještě moc mladý, tady máš dvacku, kup si nějakou munici a běž si udělat úkoly. A přísahej na vlajku, že nevystřílíš školu. Dobře, slibuju.

Dobrý den, potřeboval bych dva automaty a deset zásobníků. Dobrá, na co to potřebuješ podezřelý chlapče, co vypadá jako mexická variace kluka z filmu Musíme si promluvit o Kevinovi? To víte, pro pocit bezpečí. Tak to pak jo, tak tady máš. Ještě počkej, při nákupu dvou automatů od nás dostaneš třetí zdarma! Díky, ale dva budou stačit, mám jen dvě ruce ne? Haha, no jo, tak se měj. Sympatickej kluk, miluju Ameriku.

Masový útok, ten už tu byl ne? To bylo loni, teď byl další. Aha, to je blbý, uděláme něco? Ne, prý je to nejhorší útok za posledních deset let, tak teď máme na deset let klid. A kdo to vlastně udělal? Nějakej Salvador Ramos, neznáš? Není to ten kluk, co si nedávno u tvýho bratrance koupil dva automaty, chlubil se s nima na Instagramu a jednou si rozřezal ksicht jen tak pro zábavu? Jo ten, ještě včera u bratrance nakupoval jako jakejkoliv jinej bezúhonnej občan a dneska tohle. Tak do toho bych to nikdy neřekl… A jak jdou vlastně bratrancovi kšefty? Ale jo, v poslední době to celkem jde, lidi se potřebujou chránit.

Chce to víc zbraní na školách, aby k těmto incidentům v budoucnu nedocházelo. Určitě neexistuje žádný jiný způsob jak zabránit vraždám, než abychom si všichni neustále mířili vzájemně na hlavy. Pokud by byli ozbrojení všichni žáci, nemuselo by k takové tragédii dojít. Možná by se žáci občas postříleli kvůli místu ve frontě na oběd, ale měli by všichni stejnou šanci a zároveň by využívali svá ústavou garantovaná práva. Svoboda a demokracie, jak ji staří Athéňané zamýšleli. A nedržme se při zemi. Pro udržení světového míru navrhuji globální zvýšení produkce atomových zbraní, jedině tak můžeme zachránit svět před nukleární katastrofou.

Masové střelby se pomalu stávají součástí amerického kulturního dědictví. Prý se dokonce chystá aktualizovaná verze filmu Adéla ještě nevečeřela: „Vy se nestřílíte?“ „My se prosím fackujeme.“ Prezidentem Bidenem situace dokonce otřáslo natolik, že tentokrát dokázal přečíst text ze čtecího zařízení bez incidentu až dokonce a nadhodil odvážnou hypotézu, že mezi dostupností zbraní a masovými střelbami by skutečně mohla být nějaká korelace. Američtí politici ovšem nechtějí dělat unáhlené závěry a tak si počkají, až budou mít větší vzorek, aby vyvrátili statistickou odchylku. Škoda, že dosavadní data pro ně nebyla dostatečně přesvědčivá. Rodiče, kteří ještě ráno chystali dětem svačinu by jim teď nemuseli zařizovat rakve. Ty jsou ale prý stejně levnější než místní zdravotní péče.

Actions available

Favorite

View later

Report
Published: 1 year ago
Language: Czech - čeština
Unique readers: 111
Share on Facebook
1
0
Share on Twitter
Přečíst později
Wingi: Komunikací k lepšímu já i společnosti
Přečíst později
Co je podle Facebooku diskriminující?
Přečíst později
White Nights show there are people everywhere
Přečíst později
Jsme připraveni používat bez-emisní zdroje?
Přečíst později
Pohled na svět mladšíma očima
COMMENTS
You need to log in to add comments.
Nothing here yet.
Copyright © 2024, Wingi - All rights reserved